Work in progress – Transformation of a train station

We are transforming a countryside train station into an amazing home.

A charming train station, 350m2 of interior surface and a beautiful view over the fields of Brandenburg. A young family from Berlin wants to fulfill their dream of owning a home here.

 

The project’s goal was to provide a family home and atelier while conserving the existing charm of the train station.

 

The architectural concept is a minimalist and raw design style. We try to keep the existing building materials as much as possible, especially the external appearance. Inside we make minimal effective interventions. A centrally placed core hosts all the technical installations and appliances, while only certain areas of the house are heated. The concept principles are strengthen figuratively by the use of raw materials and visible pipes and cables.